Polpeti od krumpira za 30 minuta. Predivni su.

Sastojci
Za osnovu

     1 kgr.
    krumpir
     1
    jaje
     1 zlicica
    so
     100 gr.
    kaskaval
     100 gr.
    sunka
     2 zlice
    mleko
     20 gr.
    margarin
     zeleni dio
    mladog luka - (perca od luka)

Za paniranje

     1
    jaje
     2 kasike
    mleko
     po potreba
    hljebne mrvice (prezla)

Priprema

Težina:
    Jednostavno

    Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, - perje.

    Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.
    Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte ... kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka - izmesajte.
    Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.
    Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite - ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu...

Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.
Dobar vam tek.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar