,

Faširane šnicle

Jos jedan u nizu recepata za fasirane snicle… Zanimljive i neobicnog ukusa te ga treba probati…

Sastojci:

    500 gr mešanog mlevenog mesa
    2 kriške starog hleba ( dan – dva )
    malo mleka, oko 50 ml
    1 manja glavica crnog luka
    2 čena belog luka
    na vrh kašičice bibera
    1 kašika suvog začina
    1 jaje
    4 – 5 kašika prezle





Priprema:

    Izmrviti hleb i naliti mleko pa rukom izgnječiti.
    U drugu posudu staviti meso, mleveni crni luk, beli luk i začine ( mogu se dodati još neki, po želji).
    Dodati hleb i jaje pa rukama izmesiti.
    Ostaviti malo u frižideru 15 – 30 minuta, zavisno koliko imate vremena.
    U tiganj sipati ulje, ni malo ni previše, “s’prsta”.
    Ostaviti da se zagreje, ne na najjače, malo slabije.
    Oblikovati rukom faširke i uvaljati svaku u prezlu pa staviti da se peku ravnomerno sa obe strane.
    Poslužiti tople. Prijatno.





Izvor: coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar