loading...

NAJBRŽA KREMPITA SA KEKSOM

Ovo je brzinski recept za krempitu. Možda već postoji ovakav ili sličan ali nije na odmet da napišem i moju verziju.
Sastojci

     Kora:
     500g keksa
     Fil:
     1l mleka
     4 kom. jaja
     250g margarina
     16 kaš. šećera
     3 kaš. brašna
     3 kaš. griza
     2 kaš. gustina
     2 kesice šlaga


Priprema

    Od litre mleka odvojiti jednu šolju a ostatak staviti da se kuva sa 250g margarina.
    Umutiti 4 žumanca sa 8 kašika šećera, 3 kašike brašna, 3 kašike griza i 2 kašike gustina. U ovo dodati onu odvojenu šolju mleka pa zakuvati u ostatak mleka kada provri.
    Posebno umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera u čvrst šam pa ga dodati u vruć, predhodno skuvan krem, i promešati varjačom da se što bolje sjedini.
    U međuvremenu u veću đuveč tepsiju poređati red keksa, moja je 23x39cm. Nije potrebno natapati keks.
    Preko poređanog keksa nasuti vruć fil i poravnati površinu. Sipati polako fil da se keks ne ispomera.Preko fila poređati još jedan red keksa.
    Ostaviti da se ohladi pa odgore staviti dve kesice šlaga. Držati nekoliko sati u frižideru da keks omekša i sve se dobro stegne. Najbolje praviti uveče za sutradan.


    Izvor;  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar