FANTASTIČNA LJETNA MUSAKA NEZNA SE JELI BOLJA KAD JE TOPLA ILI HLADNA


Sastojci

    50 dag Žutih mahuna smrznutih Podravka
    25 dag mljevenog mesa
    25 dag mladog krumpira
    1 glavica luka

    ulje za prženje
    1 češanj ćešnjaka
    2 žlice sjeckanog peršina
    malo muškatnog oraščića
    nekoliko listova mažurana i bosiljka
    1/2 l kiselog vrhnja
    1 jaje
    sol, papar
    15 dag sira






Priprema

    1.
    Mahune očistiti, oprati i skuhati u slanoj vodu.
    Krumpir oprati, oguliti i skuhati u slanoj vodi, te narezati na ploške
    2.
    Mljeveno meso pirjati na luku a pred kraj dodati, peršin, muškatni oraščić i ostale začine te malo posoliti i popapriti
    3.
    U posudu za pečenje staviti red mahuna sa protisnutim češnjakom i malo papra.....
    4.
    ....zatim red mljevenog mesa , i sve pokriti kriškama kuhanog krumpira.

    5.
    Umiješati jaje u kiselo vrhnje i time preliti složenac od mahuna, mesa i krumpira.
    6.
    Sve prekriti naribanim sirom i dobro zapeći u zagrijanoj pećnici.......
    7.
    .....dok se sir ne rastopi i dobije lijepu rumenu boju






    Izvor:  www.coolinarika.com


Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar