loading...

Gljivice na nogama prirodno lečenje

Gljivice na nogama su gljivične infekcije koje nastaju na koži stopala. Gljivice se najčešće dobijaju hodanjem po vlažnom podu (oko bazena npr) ili korišćenjem tuđe obuće. Najčešći simptomi gljivičnog oboljenja nogu: u prvom stadijumu se javlja perutava koža i lagano crvenilo bez bola. Ukoliko se ovaj osip proširi sledeći stadijum je vrlo jak svrab koji može izazvati stvaranje mehurića. Na kraju dolazi do pucanja kože i stvaranja fleka koje izazivaju bol. Najčešća se infekcija javlja između malog i domalog prsta na nogama. Takođe se promene na koži uglavnom javljaju ispod stopala. Mogu zahvatiti i prste na nogama i dati im žutu boju.

Gljivice na nogama su zarazne! Nemojte pozajmljivati obuću od drugih jer se nikada ne zna da li vrebaju gljivice. One se mogu preneti i na druge delove tela pa je bitno da se održava dobra higijena. Nemojte hodati bosi na javnim kupalistima i saunama.
Gljivice na nogama prirodno lečenje
krema protiv gljivica na nogama

Recept za kremu protiv gljivica na nogama


Recept za efikasnu kremu protiv gljivica na nogama:

-3 (plastične) kašičice svinjske masti

-3 veća češnja belog luka

-2 kašičice jabukovog sirćeta

-1 kašičica vode

-malo cimeta



Uputstvo za pravljenje:

1. Očisiti i iseckati beli luk na manje delove, zatim ga staviti u posudu od seckalice i dodati jednu kašičicu vode. Malo iseckati u seckalici, a zatim dodati dve kašičice jabukovog sirćeta i opet seckati da beli luk bude što sitniji i da pusti sok.

2. Pripremiti drugu manju posudu i u nju stavite 3 kašičice masti. Zatim malo promešajte i stavite vrlo malo cimeta i opet mešajte. Nakon toga iscede sok od belog luka i jabukovog sirćeta kroz cedaljku ili gazu. Potrebno je malo više stiskati kako bi se sav sok iscedio. Na kraju dobro izmešajte kako bi se sok sjedinio sa masti. To je to, dobili ste kremu protiv gljivica na nogama.

Upotreba: ovom kremom mazati 1-2 dnevno, duži vremenski period. Nakon nekoliko dana korišćenja kreme svrab bi trebalo da se smanjuje i na kraju prestane. Nokti će početi bolje da rastu i izgubiti žutu boju



Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar