ČOKO-NES TORTA!!! Jednostavno...morate je probati!!! Ko god je probao, trazio je recept!

Nescafe......
Sastojci

 3 jaja
 3 kašike šećera
 2 belanca
 1 kašika šećera
 3 kašike brašna
 1 kašika kakaa


 1 prašak za pecivo
 6 kašike mljevenih oraha
 2 kašike mleka
 5 kašike rum
  Za krem:

 700 ml. mleka
 2 praška za puding od vanile
 120 gr. šećera
 2 žumanca
 3 kašikice instant kafe
 150 gr. putera
  Za čokoladni preliv:
 200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
 400 ml. slatke pavlake





Priprema

Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem.
Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera  u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma.


Krema:
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko  dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.


Čokoladni preliv:
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.




Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar