loading...

MRVIČASTA ČOKO PITA ŠTA REĆI SAMO UŽIVAJTE

Što vam reći o ovome kolaču..veliki sam štovatelj pita od prhkog tijesta,još kada su pri tom čokoladne u kombinaciji sa lješnjacima,nema bolje..e takva je ova pita
Sastojci
300g brašna
150 g omekšalog maslaca na sobnoj temperaturi
4 žlice šećera,prstohvat soli
na vrh noža praška za pecivo
1 omot vanili šećera
1kom jaja

Nadjev:
1/2 l mlijeka
2 omota pudinga od čokolade
70 g čokolade sa visokim udjelom kakaoa
7 žlica šećera
80 g maslaca
5 punih žlica jezgre lješnjaka


Priprema
1.
Pomiješati brašno,vanili šećer,prašak za pecivo,šećer,prstohvat soli,maslac, jaje i zamijesiti glatko tijesto.Zamotati ga u foliju i ostaviti u hladnjaku.
2.
Za to vrijeme napraviti nadjev. Izlomiti čokoladu.
Zavrijeti mlijeko,pomiješati puding i šećer i od ukupne količine mlijeka oduzeti toliko da se puding prah i šećer razmute u glatku smjesu bez grudica,ukuhati puding u kipuće mlijeko te dodati izlomljenu čokoladu i sve zajedno skuhati dok se smjesa ne zgusne.Maknuti sa vatre i odmah u vruće dodati maslac.Sve dobro promiješati i ostaviti nadjev da se prohladi,pri tome više puta promiješati smjesu ili prekriti prozirnom folijom da bi se izbjeglo hvatanje pokorice na površini.
3.
Lješnjake sitno isjeckati.
4.
Tijesto podijeliti na dva dijela.Prvi dio  tijesta rastanjiti na papiru za pečenje na veličinu manjeg lima (25x35cm),po njemu isipati kuhani čokoladni nadjev,zatim posipati dijelom lješnjaka po čoko nadjevu,pa naribati dio tijesta,zatim završiti ostatkom lješnjaka i ribanim tijestom.
5.
Pitu peći na 180C oko 40 min.Pečenu pitu po želji posipati šećerom u prahu,ili lagano ju išarati sa malo čokoladne glazure ili jednostavno poslužiti je običnu bez dodataka po sebi.


izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar