,

Jedno od najdražih maminih jela - kljukuša

 Sastojci 4 osobe

    500 g krompira
    1 glavica crvenog luka
    5 supenih kašika brašna
    200 ml mlijeka
    50 ml ulja
    2 jaja
    2 čajne kašike soli
    1 čajna kašika bibera





Priprema

    1.

    Krompir oguliti i izrezati na kockice. Luk očistiti i isjeckati što sitnije.
    2.

    Dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati.
    3.

    Izliti na nauljenu tepsiju veličine 20 x 40 cm.
    4.

    Peći 20 minuta na 250 stepeni.
    5.

    Ostaviti da se mrvicu ohladi, pa tek onda rezati na kocke.

Posluživanje

Služiti toplo, uz kiselu pavlaku i čašu jogurta.




izvor : coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar