loading...

SKORO NIKAD JE NE PIJETE, A TREBALI BI: NAMIRNICA KOJA JE SPAS ZA JETRU, PRITISAK, UMOR I STRES

Ova namirnica je poznata kao nusprodukt mlijeka, rijetko se konzumira a ima jako puno pozitivnih strana. Ova namirnica je spas za jetru , reguliše pritisak, oslobađa umora i stresa, reguliše rad štitnjače i još puno toga!

Riječ je o sirutci. Namirnica koja je bogata bjelančevinama i vitaminima, a sadrži jako malo kalorija. Sadrži skoro 93 odsto vode, te dosta bjelančevina, ali je bogatata i vitaminima i mineralima:

natrij, kalij, magnezij, cink, željezo bakar te jako neophodne aminokiseline i enzimi.

Odlična je za mršanje, jer 100 grama sirutke sadrži samo 26 kalorija, pa bi ukoliko želite smanjiti težinu, a pri tome ne gubiti važne i hranjive materije, sirutka odličan napitak za vas.


Bolesti jetre

Konzumiranje sirutke se preporučujue kod svih oboljenja jetre. Aminokiseline koje sadrži, pokazale su se jako efikasne kod uznapredovalih oboljenja jetre.

Osim toga, sirutka sadrži i esencijalnu aminokiselinu – triptofan, koji je poznat kao odličan regulator raspoloženja i sna. Sadrži veliki broj imunoglobulina te laktoferin, sastojci koji se uspješno bore protiv hepatitisa, te hroničnih upala jetre.
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar