loading...

Čizkejk koji se pravi za 10 minuta: Toliko dobar da ćete plakati od sreće

Najlepše stvari u životu često su i najjednostavnije. Takav je slučaj i sa slatkišima, a ovaj je definitivno jedan od takvih i nećete moći da ga se zasitite.
Ovaj preukusni slatkiš u receptu ne sadrži voće, kao što se obično navikli od čizkejka, ali je baš zbog toga mnogo jednostavniji za pravljenje od ove poslastice po uobičajenom receptu.

Ako ste rešili da ovog vikenda častite sebe i pošteno se zasladite, onda je ovo idealno rešenje za vas, a moći će da vam traje i dva dana (ako budete mogli da iskulirate i ne pojedete odmah sami pola tepsije).


Pogledajte kako se pravi:



Neophodni sastojci:

– podloga od lisnatog testa

– 500 gr krem sira

– 1 jaje

– 1 šolja šećera

– 1 kašičica ekstrakta vanile

– 2 kašike cimeta

Način pripreme:

Dok mešate sastojke, rernu zagrejte na 180 stepeni. Za to vreme u činiji izmešajte krem sir mikserom dok smesa ne bude glatka i kremasta. Dodajte pola šolje šećera, jaje i vanilu i nastavite kratko da mutite.

Razvucite lisnato testo tako da bude tanko i podelite ga na dva jednaka dela površine tepsije u kojoj ćete peći kolač.

U manjoj posudi pomešajte preostali šećer sa cimetom i onda pola te smese pospite na dno tepsije. Preko nje stavite jednu koru testa, na nju raširite smesu od krem sira, prekrijte drugom korom i pospite drugom polovinom mešavine šećera i cimeta.

Gurnite u rernu, pecite pola sata, onda ostavite da se skroz ohladi, isecite na kocke i UŽIVAJTE!


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar