loading...

LOŠA CIRKULACIJA KRVI,HLADNE NOGE I RUKE? EVO ŠTA TREBATE UČINITI DA BI RIJEŠILI TAJ PROBLEM!

Loša cirkulacija je također poznat kao tihi ubojica i može se pojaviti zbog brojnih različitih faktora, uključujući i slaba fizička aktivnost, hipertenzije, dijabetesa, ateroskleroze, pušenje i droga, ili krvnih ugrušaka.

Simptomi se obično razvijaju tokom vremena i zbog toga je potrebno da naučite kako da ih prepoznaju na vrijeme. Ako već imate problema s cirkulacijom krvi, ovdje možete pronaći nekoliko prirodnih lijekova koji mogu efikasno riješiti problem.

bijeli luk
Češnjak ima bezbroj zdravstvenih prednosti. Ona ima sposobnost da poboljša protok krvi, sprečavaju krv-začepljenje, i niže visokog krvnog pritiska. U stvari, bijeli luk je veoma korisno za bilo kardiovaskularnih problema, navodi se u studiji objavljenoj 2006. godine, u “The Journal of Nutrition”. Osim toga, to sprečava nagomilavanje plaka na arterijama koje smanjuje rizik od ateroskleroze.

Pravilna hidratacija je od suštinske važnosti za vaše opšte zdravstveno stanje. Voda poboljšava hranljivih materija u ćelijama tijela i poboljšava probavu. Također, promoviše redovno stolicu. Ljudi koji redovno vježbaju trebaju povećati svoje vode dnevni unos kako bi zadržali svoje tijelo pravilno hidratizirana. Nutricionisti preporučuje konzumiranje 1.5- litara vode za odrasle osobe na dnevnoj bazi.


Đumbir je također vrlo korisno za cirkulaciju krvi. Redovno konzumiranje đumbira sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Đumbir je bogat zingerone i gingerols koji imaju efekte zagrijavanja na tijelu. Zbog toga je u mogućnosti da značajno poboljšati cirkulaciju krvi.
crvena paprika
Cayenne paprika sadrži aktivni sastojak poznat kao kapsaicin. Ovaj prirodni spoj stimulira protok krvi kroz organe i cijelo tijelo. Također, jača zidove kapilara i arterije. Osim toga, on ima sposobnost za ublažavanje simptoma lošeg protoka krvi, uključujući i hladne noge, glavobolja, peckanje senzacije u nogama, i bol.

Eterično ulje od đumbira, cimeta i ružmarina
Ova eterična ulja proširiti kapilare i omogućiti protok krvi direktno na površinu kože. Također, sastojci iz eteričnih ulja imaju termogenik efekte na cijelo tijelo. Međutim, uvijek pročitajte upute na etiketi prije korištenja ulje za masažu.

Ginko biloba
Ova biljka može značajno poboljšati protok krvi u mozgu i na cijelo tijelo. Stoga se može povećati memoriju i koncentraciju. Ginko biloba se može naći u obliku tableta i kapsula.


Riblje ulje je također izuzetno korisno za poboljšanje protoka krvi. To pomaže tijelu eliminirati naslage masti na zidovima arterija, što rezultira poboljšanim cirkulaciju krvi. Osim toga, ulje riba povećava nivo dobrog holesterola (HDL) u tijelu. Možete uzeti u obliku dodataka prehrani ili konzumiranje ribe barem jednom tjedno.

Divljeg kestena je bogata Escin ili escin koji jača zidove kapilara i smanjuje upalu.


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar