, ,

Štrudla sa orasima

Finih tankih kora sa odmjerenom mjerom fila.Pratite pripremu uz prilozeni video !

Sastojci

    tjesto - 400 g brašna - 40 g sirovog kvasca za tjesto - 80 g maslaca / butera - 2 žumanjka - 200 ml mlijeka - 1 manji limun
    nadjev - 400 g mljevenih oraha - 300 g šećera - 300 ml mlijeka - 1 vanilij šećer






Priprema

    1.
    - kvasac rastopiti s'malo mlijeka
    - dodati 3-4 kašičice šećera da se rastopi sa kvascem
    - dodati rastopljeni maslac i iscijediti limun
    - dodati dva žumanjka jaja
    - kad se kvasac sasvim rastopi, zamijesiti tjesto
    - upotrebiti i ostatak mlakog mli''ka
    - tjesto držati na sobnoj temperaturi da naraste
    priprema nadjeva
    - izmješati mljevene orahe i šećer
    - sve dobro izmješati pa dodati mlijeko
    - za podlogu koristiti papir za pečenje
    - tjesto mijesiti sa malo brašna
    - tjesto podijelit na dva jednaka djela
    - te ga razviti na dužinu tepsije / kalupa
    - zbog nedostatka oba kalupa, ova štrudle pečem užoj tepsiju
    - namazati drugu polovicu nadjeva
    - po želji štrudle namazati jednim žumanjkom
    - štrudle ostaviti narednih 10-tak min. na sobnoj temperaturi
    - peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 40 min.
    - štrudlu poslužiti kad se malo ohladi
    - uspješnu pripremu vam želim
    pogledajte čitavu pripremu uz video,klikom na https://www.youtube.com/watch?v=5ots_z6Cmwc&index=39&list=PLK2NeilA2PKzjioRHkzqLvPchxdWOkdWX                                            


izvor : coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar