loading...

Ledene šnite - jako fin, osvježavajući desert !

 Sastojci

    potrebno je
    10 kom petit keksa
    100 - 150 g tamne čokolade
    100 g mliječne čokolade
    100 g bijele čokolade
    5 dl slatke pavlake za šlag
    200 g krem sira
    2 dl kisele pavlake
    10 g Mljevena želatina Dolcela
    100 g šećera
    1 kom vanilin burbon šećera
    po želji višnje za preliv


 Priprema

    1.
    Višnje prokuvati sa malo vode i 1 kašikicom gustina razmućenog sa malo hladne vode, ostaviti da se ohladi
    Želatin preliti sa 2 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri pa ga otopiti i ostaviti da se ohladi

    Čokolade otopiti nad vodenom parom, svaku posebno i ostaviti da se ohlade.
    Umutiti slatku pavlaku i ostaviti sa strane, u drugoj posudi mutiti krem sir, kiselu pavlaku, šećer i vanilin šećer, dodati umućenu slatku pavlaku pa izmiješati, dodati otopljen želatin pa sve skupa dobro umutiti
    2.
    Masu podijeliti na 3 jednaka dijela, u prvi umuješati bijelu čokoladu i sipati u kalup 10x30 cm obložen prozirnom folijom, preliti sa 1/2 preliva od višanja, u drugi dio dodati istopljenu mliječnu čokoladu, izmiješati i sipati u kalup poravnati i sipati drugu polovinu preliva od višanja, u treći dio dodati istopljenu tamnu čokoladu, izmiješati i sipati u kalup, poravnati i poredati petit keks. Prekriti folijom i staviti u zamrzivač na par sati
    3.
    dobro rashlađen desert izvaditi iz kalupa
    4.
    ukrasiti po želji
    5.
    mmmmm uživatim  !!!!!


Posluživanje

samo da napomenem da je dio s tamnom čokoladom trebao biti tamniji, ili je do kvaliteta čokolade ili treba više da se stavi, ja sam stavila 100 g pa sam u sastojcima napisala do 150 g

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar