loading...

Pušači i nepušači, očistite svoja PLUĆA sa ovim napitkom od samo tri sastojaka!

Čak i ako se ne konzumirate cigarete i svjesni ste svog zdravlja, čak i pasivno pušenje će ostaviti ozbiljan uticaj na vaša pluća.


Sa ovim fantastičnim receptom od samo tri sastojka možete poboljšati svoje dišne puteve. U pitanju je kombinacija đumbira, luka i kurkume. Đumbir je poznat već stoljećima da pomaže u oslobađanju od viška sluzi u plućima. Luk ima važnu ulogu u prevenciji raznih bolesti dišnih puteva, a kurkuma je izuzetno bogata vitaminima i mineralima, ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva. Sastojci 1 kg luka 1 litra vode 400 g meda 2 kašike kurkume 1 mali korijen đumbira


Priprema Otopite med u vodi i kuhajte. Izrežite luk na četvrtine, izrežite korijen đumbira i dodajte to slatkoj vodi. Kada se smjesa ponovo prokuha, dodati kurkumu i smanjiti temperaturu. Kuhati na laganoj vatri dok se količina vode ne smanji na pola. Procijedite i ulijte u staklenku. Kada je smjesa ohlađena, stavite u frižider. Svako jutro na prazan želudac, uzeti dvije kašike eliksira, a navečer dva sata nakon obroka.
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar