Divna, mirisna, sjajna peciva sa okusom češnjaka.

 Sastojci 4 osobe

    500g Glatkog brašna Podravka
    1 Instant kvasac Dolcela
    300ml voda mlaka
    1žličica soli
    1,5žličica soli
    2žlice otopljenog maslaca
    120g ribanog sira
    3-4 češanja češnjaka/mladi/može i manje ako niste ljubitelji intezivnog okusa
    2žlice maslinovog ulja
    1žličica suhog Origana Podravka




 Priprema

    1.
    Na sitno nasjeckate češnjak/možete ga cak i protisnuti/ pa ga stavite u zdjelicu sa maslinovim uljem. U zdjelu za miješanje stavite šećer, mlaku vodu  kvasac miješate dok se sve ne poveže i šećer  gotovo rastopi.Pustite da se smjesa smiri i odstoji minutu-dvije.Dodate potom brašno pomiješan sa solju, izmiješate u tijesto, izručite na radni stol pa nastavite  miješati dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijete tijesto prozirnom folijom ili kesom/nesmije dolaziti u dodir sa zrakom/pa ostavite stajati na toplom mjestu 1h. Nakon sat vremena uzmite tijesto možete i ne morate ga podijeliti na dva dijela ako imate dovoljno prostora da ga razvaljate tanko..Premažete otopljenim maslacem i maslinovim uljem sa češnjakom te prospite origanom.Dodate naribani sir pravilno rasporedite možete čak i malo rukama lagano stisnuti da se sir zalijepi za tijesto.
    2.

    Zarolate čvrsto u finu roladu.Režete veličine po želji odnosno dali želite veća ili manja peciva, ja sam rezala nekih 8 cm veličine.Svako pecivo u sredini stisnite drvenom žlicom da sa strane dobijete uši.Možete čak uši lagno spojiti prstima da se peciva skroz izokrenu po želji naravno.
    3
 
    Ponavljajte postupak dok ne potrošite sva peciva, posložite ih na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Po želi ih možete premazati žumanjom sa malo vode/ ja nisam.



Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/30-35 min. Servirate ohlađene!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar