Fini brzi kolač, bez pečenja.... Recept sam dobola davnih dana, više se ni ne sječam od koga. Često ga pravim jer ga svi volimo,.. nadam se da će se i vama svidjeti.

 Sastojci

    Žuta krema
    6 žumanjaka
    15 dcl. mlijeka
    23 dkg. šečera
    20 dkg. margarina za kreme ili maslaca
    13 žlica oštrog brašna
    2 žlice gustina
    2 vanil šečera




    Šam
    6 bjelanjaka
    30 dkg. šečera

    Još treba
    50 dkg. petit keksa

 Priprema

    1.

    Žumanjke dobro  izmiješajte sa malo šečera, zatim dodajte  malo mlijka te u to umiješajte brašno i gustin.
    2.

    Ostalo mlijeko,  šečer i vanil šečer stavite da zakipi. U to zakuhajte pripremljene žumanjke. Kuhajte dok se ne zgusne. U još vruče umiješajte margarin ili maslac.
    3.

    Za šam: Od šečera oduzmite 3 žlice.

    Ostali šečer i vodu skuhajte u gosti sirup, (namoćite vilicu u sirup izvadite i puhnite u to, ako se pojave  mjehurići sirup je gotov).



 
    4.

    U međuvremenu izmiksajte bjelanjke te u njih dodajte 3 žlice šečera i izmiksajte do kraja.

    U to umiješajte polako sipajuči vruči sirup i miksajte dalje dok šam ne postane gust i sjajan.
    5.

    U duboki lim posložite petit kekse te na njih  izlijte vruču kremu, odozgo  na još vruču kremu  posložite  petit kekse a na njih stavite šam. Kolač treba da odstoji kako bi se dobro ohladio i petit keksi omekšali.
    6.

    Gotovi kolač odozgo posipajre sa naribanom čokoladom, ili čokoladnim ili šečernim mrvicama.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar