loading...

Jako ukusnan i sočan čokoladni cupcakesi !

 Sastojci

    ZA MUFFINE
    1 Lava Muffins Dolcela
    2 jaja
    3 žlice vode

    ČOKOLADNA LINOLADA KREMA
    85g čokoladnih kapljica/nasjeckane čokolade
    85g maslaca sobne temperature
    3 žlice (cca 40g) krem sira
    170g Lino lade nougat

    ČOKO UMAK
    115g Lino lade Nougat
    35ml punomasnog mlijeka sobne temperature

 Priprema

    1.

    Pripremite muffine postupkom s pakiranja. Pustite ih da se ohlade nekoliko minuta.
    2.

    Za kremu od Lino lade stavite čokoladne kapljice u posudu otpornu na toplinu. Otopite ih u mikrovalnoj pećnici s razmacima od 20 sekundi tijekom kojih ćete žličicom promiješati čokoladu. Kada se većina otopi, izvadite čokoladu iz mikrovalne i promiješajte dok sve ne bude otopljeno. U drugoj posudi mikserom izmiksajte krem sir i maslac sobne temperature dok smjesa ne bude kremasta. Dodajte Lino ladu i dobro izmiksajte. Na samom kraju dodajte i otopljenu čokoladu i sve izmiksajte dok se sve ne ukomponira. Ostavite posudu s kremom u hladnjaku dok pripremate čokoladni umak.
    3.

    Lino ladu pomiješajte s mlijekom sobne temperature dok se sve ne ujednači. Umjesto ovog umaka možete koristiti i neki kupovni čoko preljev.
    4.

    U ispečene muffine prvo stavite dio čokoladnog umaka u rupice koje su se na većini njih formirale tijekom pečenja. Onima koji nemaju pukotinu na vrhu nožem lagano odvojite jedan dio, a zatim napunite muffin. Dekorirajte ih s kremom koja će se kasnije još dodatno stegnuti, a nakon nanošenje kreme prelijte ih ostatkom čokoladnog umaka. Možete ih dodatno ukrasiti po želji.

Posluživanje

Ova količina dovoljna je za 8 cupcakesa.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar