Jedna jako fina, ledena slastica za nadolazeće toplije dane. Inače nisam ljubitelj cheesecakea, al' kad sam ovo probala kod prijateljice zaljubila sam se. Čisto savršenstvo! Bolje od običnog sladoleda.

 Sastojci

    3 žumanjka
    150 g šećera
    450 g Dukatela sirnog namaza
    3 bjelanjka
    500 ml vrhnja za šlag
    mljeveni keks
    malo margarina ili maslaca
    šumsko voće




 Priprema

    1.

    Potrebne su vam tri posude. U prvoj izmiksajte žumanjke sa šećerom, te dodajte Dukatela sirne namaze. U drugoj posudi izradite snijeg od bjelanjaka, a u trećoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag.

    Zatim, spojite sve tri smjese skupa i miksajte dok se ne sjedini.
    2.

    Na dno tepsije/kalupa stavite mljeveni keks pomiješan sa rastopljenim maslacem/margarinom. Keksa stavite količinski po želji, o tome će ovisiti i količina maslaca koja će vam biti potrebna da se fino sjedini. Ja sam radila u tepsiji veličine 28x38 cm.

    Preko keksa stavite pripremljenu kremu, fino poravnajte i stavite u zamrzivač.



    3.

    Smrznuto šumsko voće staviti da prokuha s 3-4 žlice šećera i malo vode. (ne morate cijelo pakiranje šumskog voća, meni je bilo dovoljno pola vrećice). Kad prokuha stavite u neku posudu/zdjelicu s poklopcem i ostavite u frižider. Šumsko voće stavljate kao prilog ili preljev pri posluživanju kolača.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar