Jedna tortica sa limun biskvitom,želeom od marelica,munchmalow keksima i limun kremom...

 Sastojci

    Biskvit:(kalup 24 cm)
    2 jaja
    20 g kristal šećera+ 1 limun šećer
    20 g šećera u prahu
    35 g glatko brašno +1 žličica praška za pecivo
    30 ml ulja
    ribana korica limuna

    Žele od marelica:
    200 ml soka od marelica iz kompota
    350 g marelica
    30 g šećera u prahu
    30 g instant želatine




    Krema:
    2(300g) Dukatos jogurta limun-kolač-med
    50 g bijele čokolade
    200 ml Vrhnje za slag mliječno 31%
    ribana korica limuna
    1 limun šećer
    10 g instant Želatine Dolcela

    i još:
    100 ml Vrhnje za slag mliječno 31%
    12 munchmalow keksa

 Priprema

    1.

    Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka.

    Bjelanjke sa prstohvatom soli i kristal šećerom istučete u snijeg.

    Žumanjcima dodate šećer u prahu i miksate dok ne postanu kremasti i udvostruče volumen.

    U tankom mlazu uz miješanje dodajete ulje.

    Sada dodajete prosijano brašno + pzp i ribanu koricu limuna.

    Sjedinite smjesu lagano miksajući.

    Sada dodate tučeni snijeg.

    Polovicu snijega umiješajte mikserom na najmanjoj brzini a polovicu sa špatulom.

    Stavite peći na 180C -20 minuta.

    Pečeno izvaditi iz kalupa i zamotati u krpu do serviranja torte.
    2.

    Za žele od marelica marelice sa sokom i šećerom izmiksate u blenderu.

    Prebacite u dublju zdjelu i uz miksanje polagano dodajete instant želatinu.

    Staviti u hladnjak na hlađenje da se želatina malo stisne da je možete premazati po biskvitu.
    3.

    Za kremu na pari topite bjelu čokoladu i šećer.

    U čokoladu dodate malo tučenog vrhnja za šlag.

    Pomiješate žlicom da se sjedini smjesa i dodate je u jogurt.

    Naribajte koricu limuna.

    Uz miksanje dodajite instant želatinu.

    Sada sa špatulom dodate preostalo tučeno vrhnje za šlag.
    4.

    Slaganje torte. Tortu slažite u obruču.

    Na dno stavite biskvit okrenut tako da dolje bude strana na kojoj se pekao.

    Premažite biskvit sa đemom od marelce razrađenim sa malo tople vode.

    Na biskvit premažite žele.

    Stavite u hladnjak da se žele stisne.





    Na žele stavljate tanki sloj kreme.

    Na kremu slažete munchmalow kekse kojima ste odtranili biskvitni dio.

    Koristi se samo pjenasti dio.

    Premažite ostatak kreme i stavite na hlađenje da se krema malo stisne.

    Istucite vrhnje za šlag i premažite po kremi.

    Dekorirajte sa naribanim biskvitnim keksima od manchmalowa.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar