Lagana,ukusna i kremasta za sve ljubitelje kokosa i jagoda!

 Sastojci

    Biskvit:
    5 bjelanjaka (malo soli)
    5 kašika Šećera ( kristal)
    2 kašike Glatkog brašna Podravka
    100 gr Kokosa brašna Dolcela
    2 dl mlijeka (za natopiti biskvit)
    1 kašikica Praška za pecivo Docela
    Krema vanilija:
    1/2 L mlijeka
    1 Premium puding kokos Dolcela
    1 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
    6 kašika Šećera ( kristal)



    5 žumanjaka
    200 gr maslaca/margarina
    Jagoda Fil:
    500 gr jagoda
    70gr Gussnel Dolcela (gustin) ili pudinga od jagoda
    250ml vode
    50 gr maslaca/margarina
    5-6 kašika Šećera ( kristal)
    kokos za posipati

 Priprema

    1.

    Bjelanjca umutiti sa malo soli pa postepeno dodavati šećer i umutiti čvrsti šaum.Dodati brašno,kokos i p.z.p.Lagano izmješati sa kašikom.

    Kalup 26 cm obložiti papirom pa rasporediti smjesu i peći na 180C oko 15 min.Vruće zaliti mlijekom i ostaviti da sve upije.
    2.

    Za vanilija kremu staviti da mlijeko provrije,a od ukupne količine odvojiti malo pa razmutiti gustinom,pudingom,žumanjcima,šećerom i skuhati sve skupa.Ostaviti da se ohladi u hladno dodati omekšali maslac i sve dobro izmutiti.
    3.

    Za voćni fil jagode narezati na manje komade posuti šećerom pa staviti na vatru i kuhati par minuta,gustin razmutiti u vodi i dodati u jagode i sve skupa skuhati.U vruće dodatri maslac/margarin.Dobro izmješati pa staviti na koru.Ostaviti da se ohladi pa staviti žuti fil.Posuti sve kokosom i ostaviti da se hladi.




Posluživanje

Ovaj put sam stavila u kremu margarin,a inače u sve kreme umjesto maslaca/margarina stavim umućeno vrhnje i sve skupa sjedinim,krema bude puno laganija i ukusnija.Drugi put ću dodati 150ml vrhnja umućenog umjesto margarina.

Probajte i uvjerite se sami.Inače monte tortu od Frezije 74 radim tako i krema je puno laganija.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar