Marinirana pečena piletina

 Sastojci 3 osobe

    Meso: 2 batka, 2 karabatka i 2 krila
    Marinada:
    100 ml maslinovog ulja
    1 žličica mljevene slatke crvene paprike
    malo ljute mljevene paprike



    1 žlica limunovog soka
    2 režnja češnjaka zgnječenog u pastu ili malo češnjaka u prahu
    1/2 žličice soli
    1/2 žličice crnog mljevenog papra
    1 žličica šećera

 Priprema

    1.

    U zdjeli pomiješati sve sastojke za marinadu.

    Pileće komade uvaljati u marinadu da se meso obloži marinadom sa svih strana, poklopiti i spremiti u hladnjak, što duže, to bolje. Pola sata prije pečenja izvaditi meso iz hladnjaka.

    U nedostatku vremena, meso marinirati barem pola sata. U tom slučaju ne spremati u hladnjak.

    Marinirane komade piletine gusto složiti u vatrostalnu ili keramičku posudu i preliti ostatkom marinade.

    Peći na 180"C, 40-45 minuta. Meso sa svih strana treba dobiti rumenu boju pa ga, kad porumeni s gornje strane,  prevrnuti.




    Poslužiti sa pečenim krumpirom, pečenim povrćem...

    Ja u pećnicu stavim jednu do druge posudu sa mesom i posudu sa krumpirom i istovremeno pečem (tikvice sam u krumpir dodala kad je bio napola pečen).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar