Prhka crostata punjena kremastim sirom i čokoladnim kapljicama


 Sastojci

    Tijesto
    250 g glatkog brašna
    50 g kakaa
    2 jaja
    120g šećera
    150 g maslaca




    Nadjev
    200 g mascarpone sira
    200 g ricotta sira ili skute
    100 g šećera
    2 vanilin šećera
    100 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade


Priprema

    1.

    Prosijati brašno i kakao u zdjelu, dodati jaja, šečer, maslac narezan na kockice i zamijesiti  glatko tijesto.

    Omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak najmanje 30 minuta.

    Za nadjev u zdjelu staviti ricottu i mascarpone, dodati šećer i čokoladne kapljice i miješati drvenom žlicom dok ne dobijete glatku kremu.
    2.

    Kalup za tortu promjera 22 cm namazati maslacem i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje.
    3.

    Pola tijesta razvaljati u krug malo veći od kalupa i njime obložiti dno i rub kalupa. Nadjev rasporediti na tijesto i poravnati  ga žlicom.
    4.

    Drugi dio tijesta razvaljati u krug promjera kalupa i staviti na nadjev.




    5.

    Peći u prethodno zagrijanoj pećnicu na 180°C  oko 25 minuta.

    Nakon pečenja tortu ostaviti u kalupu, sve dok se potpuno ne ohladi.
    6.

    Čuvati u hladnjaku do posluživanja.

    Crostatu posuti šećerom u prahu i guštati!

     Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar