Uzimajte ovaj začin svaki dan i naslage oko trbuha će nestati

On može preokrenuti posljedice visokokalorične prehrane te spriječiti stvaranje masnih naslaga oko struka. Dovoljno je samo prstohvat dnevno kako biste uživali ove blagodati.Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, je predstavljeno početkom maja 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti,

Naučnici su 12 sedmica miševima davali dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom. Testovi provedeni na miševima prije i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su miševi nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protivupalnih molekula u tijelu nego prije.

Također, smanjila im se ukupna kilaža i opseg u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.

Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumijevanje nove građe,

Prema istraživanju provedenom u Medicinskom centru Univerziteta Rush u Chicagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija. U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mljevenog cimeta u kafu ili na zobene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.
Začin cimet se pravi od kore drveta cimeta, a pun je antioksidansima, pomaže kod smanjivanja razina šećera u krvi i može spriječiti razne upale.

U istraživanju provedenom 2010. godine U Centru za Primijenjene zdravstvene nauke je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobivanje prekomjerene težine za čak 23 posto.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar