Biskvit s marelicama >>> lagan kao pjenica, mekan kao duša! Kiselkasto-slatki okus marelica kao naručen za ljetne vrućine•

 Sastojci 6 osoba

    250g glatkog brašna
    3 jaja
    180g šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    600g marelica
    80ml maslinovog ulja



    1 vrećica praška za pecivo
    100ml mlijeka
    1 korica limuna
 Priprema

    1.

    Uključite pećnicu na 180 °C.

    Umutite jaja i šećer mikserom u gustu kremu. Cijelo vrijeme miksajući na najnižoj brzini dodajte ostale sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu za biskvit.
    2.

    Polovicu marelica ogulite i očistite od koštica. Ostalu polovicu zajedno s korom narežite na tanke kriške.
    3.

    Pripremite okrugli kalup za pečenje, obložite g masnim papirom i u njega ulijte smjesu za biskvit. U smjesu utisnite oguljene i očišćene marelice, a na vrh poredajte kriškice u krug.




    Stavite u pećnicu prekriveno pek papirom na 30 minuta. Nakon toga skinite papir i pustite jos cca 20 minuta dok se zarumeni.

Posluživanje
Ohladite i po želji pospite mljevenim šećerom. Dobar tek!
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar