Sastojci 10 osoba
300 g Biskvit
200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
50 g Šećera ( kristal)
1 paket šećera u prahu
1 paket Vanilin šećer Dolcela
275 g Prašak za pecivo Docela
3 jaja
200 ml kakaa u prahu Dolcela
200 ml toplog mlijeka
prstohvat soli
Krema (punjenje)
200 g margarina /maslaca
300 g čokolade crne za kuhanje
50 ml mlijeka
85 g mlijeka u prahu
20 ml suncokretova ulja
Glazura
250 g Maslaca
300 g čokolade crne za kuhanje
paket Puding čokolada Dolcela
Priprema
1.
U posebnu zdjelu staviti sve suhe sastojke te ih dobro promješati!
2.
U drugu zdjelu razmutiti jaja te dodati mlijeko.
3.
Mokre i suhe sastojke sjediniti u jedno polako dadavajući suhe u mokre , mješajuči štapnim ili električnim mikserom.
4.
Ostaviti smjesu da se ohladi u hladnjaku!
5.
Tijekom hlađenja biskvita napravite kremu! U tavi otopite maslac te odajte mlijeko u prahu i čokoladu! Na kraju dodajte mlijeko i konstantno miješajte!
6.
Svoju smijesu za biskivit pokušajete od oka podijeliti na dva dijela. Jedan dio ulite u tavu za pečenje te kremu , pa ostatak biskvita.
7.
Pecite na 200 °C 20 min.
8.
Nakon pečenja biskvita napravite glazuru!
9.
Rastopite mslac na tavi te u isto vrijemo dodajte paket pudinga i čokoladu. zajedno mješajte dok se ne zgusne
10.
Prelite glazuru na ohlađeni kolač
11.
OBAVEZNO!!!
Uživajte u slastici :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar