Divne grickalice kojima nećete moći odoljeti, češnjak maslinovo ulje u finim mašnicama.Uživajte ja sam ih radila uz bogati mineštrone.

 Sastojci 4 osobe

    Premaz:
    2 češanj češnjaka
    3-4 žlice maslinovog ulja

    Tijesto:
    400g Glatkog brašna Podravka
    2žlice maslinovog ulja
    1/2žličice Šećera ( kristal)
    1/2kesice Kvasca instant Dolcela
    1,5žličica soli/manje više po ukusu
    250ml mlake vode



 Priprema

    1.

   
    Prije nego počnete bilo što raditi naribate u zdjelicu češnjak prelite sa maslinovim ulje dodate malo soli i ostavite stajati dok sve ne dovršite da se ulje lagano aromatizira češnjakom. U mlaku vodu stavite šećer i kvasac lagano promiješate rukom , odložite par minuta dok se kvasac lagano ne aktivira.Dodate ulje, brašno sa solju.




Zamiješate tijesto da bude fino.Razradite ga dodatno na radnom stolu da bude fino i glatko. Tijesto razvaljate na tanko.Premažete smjesom češnjaka i maslinovog ulja.Narežete na duge trake otprilike 5x12cm.Svaku trakicu malo rastegnete u ruci i savijete jednom da dobijete mali čvor u sredini koji nije puno stisnut.Ponavljate postupak dok sve ne završite .
    2.

    Pokrijete nodine čistom krpom ostavite stajati do 1h na toplom mjestu ili dok se fino ne podignu.

    Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20min ili dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po limu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar