,

Jedan starinski recept, veoma popularan! - Dobro ohlađena krempita,daje puni užitak,što dulje stoji sve je bolja

 Sastojci 10 osoba

    sastojci za laganu krempitu
    8 svježih i domaćih žutanjaka
    8 bjelanjaka,čvrsti snijeg
    8 žlica kristal šećera
    2 vrećice vanilin šećera
    8 žlica glatkog brašna
    1/2 vrećice Praška za pecivo Docela

    nadjev-puding krema
    500ml. mlijeka
    500ml. vode
    20 velikih žlica kristal šećera
    2 vrećice vanilin šećera
    3/120g. vrećice pudinga,okusa tofi-karamela
    veličina pleha za kolače 40x40 cm.




 Priprema

    1.

    prije pisanja recepta moram napomenuti,da jaja, moraju biti svježa i domaća,to je tajna uspijeha i biskvitnih korica i kreme

   

    odvojite bjelanjke od žutanjaka,pa bjelanjke s dodatkom malo soli istucite u čvrsti snijeg i ostavite u frižider do upotrebe.žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksajte da postanu pjenasta,brašno pomiješajte s praškom za pecivo i lagano,ručno,dodajte u smjesu od žutanjaka.

    pleh za pečenje,obložite papirom za pečenje i ulijte pripremljeni žuti biskvit.

    2.

    pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva,20-ak minuta.pečenu koru biskvita ohladite.
    3.

    ohlađeni biskvit prerežite na pola da dobijete dvije kore.

    pripremite puding kremu,pudinge skuhajte u mješavini vode i mlijeka s dodatkom šećera i vanilin šećera  i u vruću kremu,ručno umiješajte hladne, čvrsto tučene bjelanjke-sve spojite da dobijete finu i kompaktnu kremu.
    4.

    slaganje krempite,prvo ide biskvitna kora-cijeli nadjev-pa druga biskvitna kora,po vrhu dobro pospite s prah-šećerom,zamirisanim s jednom vrećicom vanilin šećera.
    5.

    kolač dobro ohladite i najbolji je kad odstoji,drugi dan.




Posluživanje

u originalnom receptu se krema radi s pudingom okusa vanilije,ja sam ga zamijenila sa tofi-karamel okusom,a vi po želji i ukusu...uživajte,prije posluživanja,dobro rashladite,i može dugo da krempita ostane svježa,jer od puding kreme biskvitne korice se navlaže i budu sočne i mekane;)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar