KOLAČ SA JAGODAMA - RECEPT KOJI JE ZALUDIO BALKAN !

 Sastojci 6 osoba

    Dkg. 16 Oštrog brašna Podravka
    Dkg. 10 Omekšalog putra
    Kom. 2 Žuanjka
    Žlica 6 Šećera u prahu (štaub šećera)
    Dkg. 35- 40 Svježeg kravljeg sira
    Žlica 6 Šećera ( kristal)
    Dcl. 2 istučenog vrhnja za šlag
    Kom. 1 Vanilin šećera Dolcela
    Dkg. 60 - 700 Jagoda
    Kom. 1 Crveni Preljev za torte Dolcela





Priprema

    1.

    Prvo pripremiter sve sastojke za tijesto,
    2.

    a zatim i za "filu". Operite i razrežite jagode.
    3.

    Rukama izmješajte omekšali puitar i brašno, a zatim dodajte žutanjke i šećer u prahu i mikserom izmješajte, pa tijesto stavite u frižider na jedan sat. Rukama tijesto rasporedite po plehu i stavite peći na 12 minuta u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.



    4.

    Izmješajte sirvanilin šećer i šećer pa u to lagano umješajte izrađeni šlag   pa to stavite na tjesto a na njega stavite jagode i prelijte preljevom za torte. Ohladite jedno dva sata u frižideru i poslužite hladno ! DOBAR TEK !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar