Kruh cvijet - predivan, mekan!

 Sastojci:

500 g brašna
1 suhi di-go kvasac
100 ml kiselog vrhnja
250 ml tople vode
1 žličica soli
1 žličica šećera
2 žlice ulja





Priprema:

U posudu stavite brašno, u sredinu istresite suhi kvasac, dodajte šećer i pola količine tople vode, promiješajte s malo okolnog brašna, zatim ostavite nekoliko minuta da se kvasac zapjeni.


Kad se kavasac aktivirao dodajte preostalu vodu, kiselo vrhnje i sol pa zamijesite glatko tijesto. Na samom kraju dodajte ulje. Pokrijte tijesto i ostavite tridesetak minuta da udvostruči volumen.



Naraslo tijesto podijelite na 7 jednakih dijelova. Svaki oblikujte u lopticu. Sve loptice rasporedite u okrugli kalup za torte promjera 26cm te ih malo spljoštite. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmaraju, a za to vrijeme uključite pećnicu da se ugrije na 200°C.





Kad je pećnica ugrijana, kruh premažite mlijekom ili hladnom vodom i stavite peći 30-35 minuta na 200°C.


Pečen kruh poprskajte vodom, pokrijte kuhinjskom krpom i dekicom desetak minuta i onda možete uživati u toplom kruhiću :)

Preuzeto sa: www.receptiizmojebiljeznice.blogspot.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar