LJETNI UŽITAK...IZGLEDA ODLIČNO A OKUS JOJ JE FANTASTIČAN

Sastojci
Biskvit:
5 jaja
18 dag secera
12 dag maslaca
1/2 praska za pecivo ( 7 grama )
malo ekstrakta vanilije ili vanili secer
20 dag mljevenog maka
limunova korica




Krema:

3 dl jogurta
3 dl slatkog vrhnja
2 zlice vode
5 dag secera
6 g zelatine ili 4 listica
Za preljev:
40 dag malina ili jagoda
1 crveni preljev za torta

Priprema
1.
Ja sam radila kolac u obliku torte, a inace se radi u obliku kolaca. Biskvit je na original receptu malo tanji.
Pekla sam u okruglom kalupu od 28 cm.
Oblozite okrugli kalup sa papirom za pecenje.
Pecnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
2.
Biskvit:
Miksajte bjelanjke sa malo soli dok ne postanu pjenasti. Pola kolicine secera u nekoliko navrata umiksajte sa bjelanjcima. Miksajte dok ne dobijete cvrsi i sjajni snijeg od bjelanjaka.
3.
Posebno miksajte zutanjke i preostali secer dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte omeksali maslac, vaniliju i koricu limuna, a onda i mak pomijesan sa praskom za pecivo.
Na kraju lagano umijesajte snijeg od bjelanjaka.


Smjesu ulijte u pripremljen kalup. Pecite 30 - tak minuta.
U original receptu biskvit je nesto tanji pa se pece samo 20 minuta, no s obzirom da je moj biskvit malo deblji ja sam ga pekla  duze, oko 30 minuta!
4.
Krema:
Pripremite zelatinu po uputama.
Vodu i secer zagrijte da se secer otopi. Malo ohladite ( par minuta ) i umijesajte pripremljenu zelatinu, pa dodajte jogurt ( ja sam koristila cvrsti jogurt ) i na kraju tuceno slatko vrhnje.
5.
Ohladjeni biskvit prebacite na tanjur. Oko njega stavite okvir torte i njega oblozite papirom za pecenje ( kasnije, kada se cijeli kolac ohladi skinite okvir i polako " odlijepite " papir za pecenje sa torte ). Prelijte kremu preko biskvita i ostavite u hladnjaku da se stvrdne.
6.
Kad se krema stvrdnula, na vrh poslozite maline i prelijte preljevom za torte koji ste pripremili prema uputama.
Ohladite, najbolje preko noci.




Posluživanje
Ja sam stavila zamrznute maline, ali sam ih predhodno malo odmrznula. Pustila sam da se malo ocijede. S obzirom da nisam imala dosta malina dodala sam malo nasjeckanih jagoda, no mislim da su jagode malo pretvrde, pa prilikom rezanja lagano upadnu u kremu. Same maline bile bi puno bolji izbor.
Moj savjet vam je da svakako napravite crveni preljev od jedne i pol vrecice.
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar