PITA SA PILETINOM I PEČURKAMA - Ne mogu da verujem koliko je ovo dobro!

 Sastojci 10 osoba

    500 gr lisnatog testa
    350 gr pilećeg belog mesa
    1 manja glavica crnog luka
    500 gr šampinjona
    2 dl kisele pavlake (sa 20 % mm)




    1 jaje (za nadev)
    malo soli, bibera i karija
    malo ulja
    1 jaje (za premazivanje)
    susam, po želji


Priprema

    1.

    Za ovu pitu prvo treba ostaviti lisnato testo na sobnoj temperaturi da se odmrzne, oko sat vremena, a za to vreme spremiti nadev. Glavicu luka propržiti na malo ulja, pa dodati oprane i usitnjene šampinjone. Pržiti dok sva tečnost iz šampinjona ne uvri. Ostaviti da se ohladi, pa tek onda dodati malo soli i bibera.

    Belo meso iseći na šnicle, pa i njih propržiti na malo ulja, ali, bukvalno po minut-dva sa svake strane, tek da meso promeni boju. Ostaviti da se ohladi, pa ga iseći na štapiće, dodati malo soli, bibera i prstohvat karija. Poklopiti folijom i ostaviti da meso upije začine.
    2.

    Ohlađenim šampinjonima dodati pavlaku i jaje i dobro izmešati.
    3.

    Odmrznuto lisnato testo (kod nas paket od 500 gr podrazumeva dve komada, svaki po 250 gr), oklagijom razviti na veličinu oko 33 x 22 cm. Na sredinu testa staviti polovinu šampinjona, pa po njima poređati polovinu mesa.

    Jedan kraj testa premazati umućenim jajetom, (da bi se veknica bolje zalepila kad se urola), pa polako savijati u rolat. Pošto je nadev mekan, neće biti lako saviti ga u veknicu, ali, trebalo bi motati malo čvršće, ali, ide...




    4.

    Ovako izgleda urolana pita. Pažljivo je prebaciti na peki papir. Krajeve testa sam prstima skupila, da nadev ne curi.
    5.

    Postupak ponoviti sa drugim delom testa, da se dobije još jedna veknica.

    Premazati ih jajetom, i posuti susamom.
    6.

    Pite su spremne za pečenje. Rerna treba da je zagrejana na 170 stepeni, a pečenje je trajalo oko 45 minuta, sa uključenim ventilatorom.
    7.

    Pite su gotove!
    8.

    Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar