,

Super za ljetne dane. Lagano, osvježavajuće i voćno.

 Sastojci

    KORE:
    6 bjelanjaka
    30 žlica šećera
    1 žlica jabučnog octa
    3 žlice Oštrog brašna Podravka




    KREMA:
    9 žumanjaka
    4 žlice Oštrog brašna Podravka
    4 žlice šećera
    8 dl mlijeka
    1 omekšali maslac/margarin
    3 vanili šećera
    voće (jagode,maline,kupine, banane,kiwi)
    + 1 l vrhnja za šlag

 Priprema

    1.

    Bjelanjke čvrsto istucite, dodajte šećer, miksajte dok se ne osjeti pa dodajte ocat i brašno. Lim obložite papirom za pečenje i od te smjese ispecite3 kore. Pecite na 15*C 20 min. odnosno dok ne pozlatni gornji dio. Koru ostavite da se ohladi s papirom na ravoj površini jer će se stvrdnuti.
    2.

    U malo mlijeka razmutite brašno,šećere i žumanjke, te umiješajte u preostalo mlijeko kad zavri. Kad zgusne maknite s vatre i prekrijte prozirnom folijom te ohladite. U ohlađeno dodajte maslac i dobro izmiksajte.

    1 koru odlijepite lagano od papira i gornji sloj koji nije jako ljepljiv stavite na dno lima u kojem ste pekli (bilo bi najbolje u kalupu gdje se stranice odvajaju).




    3.

    Premažite polovicom žute kreme poslažite red voća po izboru (ako ste izabrali banane namočite ih u limunovom soku da ne potamne) ja sam s jagodama. Oprati i preopoviti, lagano utisnuti u kremu, premažite slojem istučenog šlaga, prekrijte 2  korom, ponovite i na kraju ide 3.  kora koju ravno premažete šlagom i dobro ohladte. Maknite stranicu kalupa i premažite šlagom.  Na vrh možete stviti ljepše komade voća (i nemorate) i prelijte svijetlim preljevom za torte (pripremljeno prema uputama na pakiranju). Ili ukrasite prema želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar