loading...

Hrustave kocke - mmmm!

 Sastojci

    Tijesto:
    300 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1/2 vrećice Prašak za pecivo Docela
    120 g šećera u prahu
    1 Vanilin šećer Dolcela
    korica nešpricanog limuna i naranče
    120 g maslaca (hladnog)
    1 jaje


    Nadjev:
    250 g Džem marelica Podravka
    50 g grubo samljevenih sjemenki bundeve

 Priprema

    1.

    Brašno i prašak za pecivo prosijte pa pomiješajte sa ostalim suhim sastojcima i maslacem.

    Drobite maslac tako da dobijete smjesu nalik sitnim krušnim mrvicama.
    2.

    U smjesu dodajte jedno jaje pa zamijesite glatko, prhko tijesto.

    Podijelite ga na tri jednaka dijela.

    Jedan dio spremite u zamrzivač, a druga dva na pola sata u frižider.
    3.

    Tepsiju 20x25 cm namažite maslacem i pobrašnite.

    Na foliji razvaljajte jedan dio tijesta, stavite ga  u tepsiju pa izbodite vilicom.


    Premažite ga polovicom džema i posipajte polovicom bućinih sjemenki.

    Isto napravite i sa drugim tijestom.
    4.

    Treći dio tijesta izvadite iz zamrzivača i odmah naribajte preko sloja džema i bućinih sjemenki.
    5.

    Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, 25-30 min.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar