,

KOKOS ŠTANGLE - GOTOVE ZA 20 MINUTA!

 Sastojci

    sloj 1
    150 ml mlijeka
    120 g šećera
    125 g margarina
    300 g mllevenog plazma keksa




    sloj 2
    150 ml mlijeka
    120 g šećera
    125 g margarina
    250 g kokosa (ako je kokos krupniji 200 g)

    sloj 3
    150 g čokolade
    malo ulja

 Priprema

    1.

    Prokuvati mlijeko, šećer i margarin, dodati mljeveni keks, sjediniti sastojke i dobijenu smjesu razvući na odgovarajućoj uljem premazanoj tacni, oko 20x30 cm.
    2.

    Drugi sloj raditi na isti način, razvući preko prvog sloja.
    3.

    Slojeve dobro pritiskati  kašikom kako se kolač kasnije ne bi rasipao!



    4.

    Preliti čokoladom rastopljenom sa malo ulja.
    5.

    Kolač treba da odstoji na hladnom mjestu, najbolje preko noći ili 3-4 sata u zamrzivaču, lakše se reže i ne rasipa se.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar