loading...

Kolač je odličan...za prste polizat!

 Sastojci

    28 dkg brašna
    1 prašak za pecivo
    6 jaja
    1 vanilin šečer
    25 dkg margarina
    5 žlica šečera


    Krema:1 kg višanja
    5-6 žlica pšenične krupice
    7 žlica šečera
    2 vanilin šečera
    1 žličicu cimeta
    šečer u prahu za posipanje

 Priprema

    1.

    Žutanjke,šečer,margarin i vanilin šečer pjenasto izradite i dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo....
    2.

    Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka koje ste prethodno izradili....
    3.

    Za kremu stavite lagano prokuhati višnje pomiješane s šečerom,cimetom,krupicom i vanilin šečerom...kad počne ključat skinite s vatre....
    4.

    Kremu napola ohladite.....


    5.

    U tepsiju rasporedite pola smjese za biskvit i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu ....pecite dok se ne stvori korica (oko 10 min) zatim kolač izvadite rasporedite kremu ravnomjerno....na to rasporedite drugu polvinu smjese za biskvit..i stavite peći....
    6.

    Pecite na 180°C dok kolač ne porumeni...
    7.

    Kada se ohladi....bogato posipajte s šečerom u prahu......

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar