,

Lažne breskvice - ukusne, jednostavne!

 Sastojci

    500 g petit keksa
    250 tamne čokolade
    125 g margarina/maslaca
    1 žlica ruma
    3 žlice Pekmeza po želji





    Treba vam i Petit keksa između kojega stavljate smjesu.
    Za glazuru
    1/3 šalice vrhnja za šlag/kuhanje
    žlica margarina
    120 g tamne čokolade

 Priprema

    2.

    Otopite čokoladu i margarin u 100 ml vode i ostavite da se malo ohladi
    3.

    usitnite keks u sjeckaču

    dodajte pekmez, rum i otopljenu čokoladu u keks i izmiksajte
    4.

    U protvan slažite kekse umočene u mlijeko u koje možete dodati rum

    stavite smjesu na keks i ponovite postupak s keksima.

    Prelijte sve s ostatkom mlijeka za umakanje (ako vam je ostalo)




    5.

    napravite čokoladnu kremu s kojom ćete preliti kolač

    za kremu otopite 120 g čokolade i žlicu margarina  u 1/3 šalice vrhnja za šlag/kuhanje

    Prelijte po kolaču

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar