Sastojci
500 g petit keksa
250 tamne čokolade
125 g margarina/maslaca
1 žlica ruma
3 žlice Pekmeza po želji
Treba vam i Petit keksa između kojega stavljate smjesu.
Za glazuru
1/3 šalice vrhnja za šlag/kuhanje
žlica margarina
120 g tamne čokolade
Priprema
2.
Otopite čokoladu i margarin u 100 ml vode i ostavite da se malo ohladi
3.
usitnite keks u sjeckaču
dodajte pekmez, rum i otopljenu čokoladu u keks i izmiksajte
4.
U protvan slažite kekse umočene u mlijeko u koje možete dodati rum
stavite smjesu na keks i ponovite postupak s keksima.
Prelijte sve s ostatkom mlijeka za umakanje (ako vam je ostalo)
5.
napravite čokoladnu kremu s kojom ćete preliti kolač
za kremu otopite 120 g čokolade i žlicu margarina u 1/3 šalice vrhnja za šlag/kuhanje
Prelijte po kolaču
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar