,

Malo biskvita, malo kremasto, pa malo voćno osvježenje!

 Sastojci

    biskvit
    5 kom. jaja
    5 kašika šećera
    5 kašika brašna
    2 kašike tople vode
    1/2 praška za pecivo

    krema
    5 dl mlijeka
    1 puding jagoda
    2 kašike gustina
    4-5 kašika šećera
    125 g margarina




    voćna krema
    2,5 dl slatke pavlake
    2 dl voćnog jogurta jagoda
    4-5 kašika šećera
    1 vrećica želatina
    300 g jagoda

 Priprema

    1.
    Jaja mutiti najvećom brzinom, postepeno dodavati šećer i mutiti da se šećer istopi. Smanjiti brzinu pa dodavati brašno sa praškom za pecivo i vodu. Smjesu sipati u pleh 35×35 cm.i peći na 200 C. Pečen biskvit izvaditi iz pleha i staviti na krpu i uviti kao rolat. Ostaviti da se ohladi.
    2.
    Sa malo hladnog mlijeka razmutiti puding i gustin. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati razmućeni puding i miješati brzo da se zgusne. Ostaviti da se ohladi pa umiješati umućeni margarin.



    3.
    Želatin preliti sa malo hladne vode i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku umutiti pa umiješati voćni jogurt i želatin. Dobro izmiješati pa dodati isjeckane jagode.
    4.
    Biskvit premazati kremom od pudinga, preko premazati kremu sa jagodama i uviti u ralat. Ukrasiti po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar