,

Najlakši način za spremanje ovog kolača koji ćete pronaći, jer nema golmile zaprljanog posuđa, u kojima se posebno muti ovo posebno ono, zatim mutilica i višeminutnog miksanja sastojaka!!!

 Sastojci 8 osoba

    Cheesecake:
    4 veća jajeta, sobne temperature
    675 g krem sira, omekšalog
    230 g kisele pavlake
    3 kašičice vanila ekstrakta
    1 šolja (226 g) kristal šećera
    200 g bele čokolade, otopljene (opciono)




    Graham Crust (podloga od integralnog keksa):
    1 3/4 šolje (210 g) integralnog (digestive) keksa
    4 kašike kristal šećera (opciono)
    1/2 šolje (100 g) maslaca, otopljenog

    Strawberry/Raspberry Topping (preliv od jagoda/malina):
    • Link u opisu recepta.

 Priprema

    1.

    Voće je neophodno odmrznuti, a oni “srećnici” :) koji imaju mikrotalasnu pećnicu mogu to obaviti za vrlo kratko vreme. Ukoliko koristite sveže voće (pa bogati i sezona mu je) ovaj deo mogu preskočiti. Lično praktikujem korišćenje smrznutog jer se otapanjem oslobađa veća količina soka, pa je jednostavnije skuvati preliv, a i voće se lakše raspada prilikom kuvanja, te jelte nema potrebe za pasiranjem preliva.
    2.

    Vi “nesrećnici” jaja, krem sir i pavlaku izvadite iz hladnjaka bar na pola sata da dostignu sobnu temperaturu, a vi gore pomenuti “srećnici” to možete uraditi na brži način. Jaja za oko 2 minuta u 50% snage mikrotalasne, a krem sir oko 3 minuta sa istom snagom (kod mene je to 440W).
    3.
    Cheesecake.

    U sud pekare razbijte jaja (gle, ne morate ih mutiti prethodno), omekšali krem sir, kiselu pavlaku, aromu vanile i šećer. Oni koji se opredele za belu čokoladu neka je prethodno otope: “nesrećnici” na pari, “srećnici” u mikrotalasnoj. U tom slučaju upotrebite samo pola šolje šećera. Ukoliko belu čokoladu nemate ili je imate, a nećete da je “bacite” u kolač kad možete da je smažete samo tako, dok balavite za mirisom kolača iz vaše pekarice, koristite samo šećer, ali celu šolju po američki, što mu dođe 226 g po naški (nisu slagali - ja merio).


    4.

    E sad onaj “najteži” deo, pritisnite dugme na vašoj pekari za Quick ili Cake program. Koji god da imate. To je onaj program koji ima samo mešanje izvesno vreme, te odmah zatim prelazi na pečenje koje traje 70 do 80 minuta (u zavisnosti od modela do modela pekare).
    5.
    Graham Crust.

    Vaš omiljeni integralni keks sameljite u blenderu ili jednostavno ubacite u najlon kesu pa preko nje tucite ga (keks, ne muža) oklagijom ili flašom. U mleveni ili istučeni keks umešajte otopljeni puter i dodajte šećer. Ja ovdi šećer ne mećem jer je keks (kao i moj život) presladak, pa nema potrebe. Ali Ameri šećer trpaju svuda, ko da je džabe.
    6.

    Kada na vašoj pekari vreme pokaže 1:00 ili 0:50 do kraja programa, otvorite poklopac i pažljivo poređajte graham podlogu (koru) po površini i lagano je poravnajte i utisnite. Zatvorite poklopac i nastavite sa pečenjem do kraja programa, dok pekara bar tri puta ne dune u pištaljku.
    7.

    Na kraju, pažljivo, rukavicama za rernu, izvucite posudu iz pekare i ostavite kolač u njoj da se skroz ohladi. Ovo mora, jer bi se vreo kolač raspao prilikom vađenja.
    8.
    Strawberry/Raspberry Topping.

    Dok se kolač odmara (ne znači da i vi morate da odmarate jer ionako ništa niste ni radile dok je pekara rintala za vas), spremite preliv od jagoda ili malina (ili šta god preferirate, jer ovo je univerzalni recept za preliv), samo skoknite na sledeći link, pa se vrnite ‘vamo.


    9.

    Kada se kolač ohladio, pažljivo ga istresite na ravan tanjir ili plato. Najbolje ćete to postići ako kalup malo protresete sa svih strana dok ne osetite da se kolač svuda podjednako odlepio i onda ga izvrnete. Odložite ga u frižider bar 4 sata pre služenja ili je najbolje da prenoći (stavite bravu i katanac na frižider, da se odbranite od neželjenih noćnih posetilaca, a i vas samih).




Posluživanje

    Pre služenja ga prelijte spremljenim voćnim topingom i uživajte.
    Vidite kako je jednostavno! Teže vam je bilo pročitati recept nego ga spremiti. :)))

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar