Sastojci 3 osobe
Podloga 50 grama integralnog keksa
25 grama maslaca
Krema 100 grama grčkog jogurta
50 grama krem sira
75 grama slatkog vrhnja
šećer u prahu
Preljev 250 grama breskvi
1 kašika šećera
1 kašika cijeđenog limunovog soka
Priprema
1.
Keks sameljite i pomiješajte sa maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u tri čaše ili zdjelice te zbijte pomoću žlice. Čaše potom staviti u frižider.
2.
Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto. krem siru dodajte grčki jogurt a potom to sve dodajte u istučeno slatko vrhnje. Kremu rasporediti u tričaše na podlogu od keksa i vratiti u frižider.
3.
Nasjcekajte breskve na komadiće i prebacite u lonac. Dodajte kašiku šećera i limunovog soka i kuhajte na laganoj vatri deset minuta. Smjesu ostaviti da se ohladi i potom dodati na ostale slojeve.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar