loading...

Osvježavajući desert koji se lagano pravi. Pun pogodak za vruće ljetne dane!

 Sastojci 3 osobe

    Podloga 50 grama integralnog keksa
    25 grama maslaca
    Krema 100 grama grčkog jogurta
    50 grama krem sira
    75 grama slatkog vrhnja
    šećer u prahu


    Preljev 250 grama breskvi
    1 kašika šećera
    1 kašika cijeđenog limunovog soka

 Priprema

    1.

    Keks sameljite i pomiješajte sa maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u tri čaše ili zdjelice te zbijte pomoću žlice. Čaše potom staviti u frižider.
    2.

    Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto. krem siru dodajte grčki jogurt a potom to sve dodajte u istučeno slatko vrhnje. Kremu rasporediti u tričaše na podlogu od keksa i vratiti u frižider.


    3.

    Nasjcekajte breskve na komadiće i prebacite u lonac. Dodajte kašiku šećera i limunovog soka i kuhajte na laganoj vatri deset minuta.  Smjesu ostaviti da se ohladi i potom dodati na ostale slojeve.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar