loading...

Ova čokoladna pita je jednostavna i brza za napraviti. Tako je sočna i mekana da se topi u ustima. Jednostavno je neodoljiva. Ovo morate probati i uvjeriti se u taj neodoljiv okus. Ljubitelji čokolade bit će oduševljeni

 Sastojci 10 osoba

    Tijesto: 200 g brašna (glatko) 130 g margarina 1 velika žlica šećera 1 jaje pola limuna-sok 1 prašak za pecivo malo soli
    Čokoladni nadjev: 6 jaja 200 g čokolade 175 g margarina 100 g šećera 100 g bijelog brašna par kapi arome ruma ili vanilije
    Za ukras: Možete staviti orahe, bademe, lješnjake-što vam se više sviđa Možete i jednostavno ostaviti tortu takvu kakve je kad se ispeče bez ikakvog ukrašavanja ili možete staviti malo šećera u prahu ili slatko vrhnje tučeno


 Priprema

    1.


    Tijesto pripremite tako da stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i limunov sok u zdjelu. Margarin narežete na manje komade i sve zajedno dobro zamjesite.
    Tijesto razvaljajte i stavite u lim za pečenje torti u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Tijesto rasporedite u lim i popikajte s vilicom.
    Pecite 10 minuta na 180C samo da porumeni.
    2.

    Stavite čokoladu i margarin da se otopi na pari i ostavite sa strane da se malo ohladi.
    Cijela jaja , šećer , brašno, aromu ruma pjenasto izmiješajte , te  umiješajte u prethodnu smjesu margarina i čokolade. Sve dobro promiješajte da bude jednolično.
    Nadjev prelijte preko prhkog tijesta i stavite peći još 20 minuta.
    Pripazite da tijesto bude izvana pečeno, odnosno da nadjev postane čvršći, a iznutra da bude mekanije. Ne smije se prepeći da kolač nebi bio suh.


Posluživanje

Kolač je potrebno jako dobro ohladiti i tek onda servirati.

Ja sam servirala uz tučeno slatko vrhnje i posipom od kokosa i kakaoa.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar