Predivni sočni mesni odresci panirani u tikvicama, divno, lagano jelo iz pećnice.

 Sastojci 4 osobe

    700g tankih šnicli/svinjetina, teletina, piletina
    2 jaja
    2-3 manje tikvice
    sol,papar
    2žlice maslinovog ulja




    70g ribanog sira
    3žlice ribanog parmezana
    1/2žličice Mažurana sušenog Podravka
    1/4žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka/opcionalno
    1 manji naribani luk
    1 češanj češnjaka naribani
    1žlica/ravna senfa Podravka/dijon


Priprema

    1.

    Šnicle očistite od masnoće i žilica.Operite ih i osušite.U zdjeli sa strane napravite marinadu tako da stavite sol, papar, ulje, naribani luk i češnjak te senf te ljute mljevene paprike ako koristite, dodate 2 žlice hladne vode.Prelite marinadu preko odrezaka , ostavite stajat nekih 1h da se odresci lagano mariniraju, možete ako se sjetiti i ostaviti u marinadi preko noći.
    2.

    Marinirane odreske izvadite iz marinade Posložite ih na lim na koji ste stavili papir za pečenje.Zapecite ih deset minuta u zagrijanoj pećnici na 200C. Za to vrijeme naribate tikvice,





pa dodate obje vrste sira, sol,papar i jaja.Dobro promiješate .Tikvice posložite preko odrezaka u .Prelite ostatkom marinade.Mala napomena ako vam se tikvice puno cijede lagano iz ocijedite.
    3.

    Smanjite temperaturu pečenja na 170C pa nastavite peći odreske još pola sata.Servirate posložene na listove salate i prilog po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar