Sastojci
4 jaja sobne temperature
200 g Šećera ( kristal)
200 ml biljnog ulja
2 žlice vanilija ekstrakta
300 g brašna
1 Prašak za pecivo Docela
ribana korica 2 limuna
2 žlice maka
prstohvat soli
250 ml mlaćenice
Krema:
120 g omekšalog maslaca
150 g krem sira
100 g šećera u prahu
200 ml vrhnja za šlag
Punjenje od šumskog voća/maline:
100 g zamrznutog voća
4 žlice šećera
1 žličica želina
Priprema
1.
Izmiksati jaja, šećer, ulje i vanilija ekstrakt da se sjedini.
2.
U drugoj zdjeli pomiješati suhe sastojke: brašno, mak, prašak za pecivo, limunovu koricu i sol.
3.
U posudu s jajima dodavati naizmjence suhe sastojke i mlaćenicu neprestano miješajući dok se sjedini.
4.
Smjesu razdijeliti u kalupe za pečenje obložene pek papirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C
Ja sam smjesu razdijelila u dva okrugla kalupa promjera 16cm i pekla oko 20-ak minuta.
5.
Krema:
Mikserom dobro izmješati krem sir i omekšali maslac. Dodavati šećer u prahu i vrhnje za šlag. Rashladiti u hladnjaku
6.
Punjenje od voća:
Zamrznuto voće zakuhati sa 1 dl vode i 4 žlice šećera. Propasirati štapnim mikserom. U vruće umiješati želin.
7.
Prerezati biskvit na kore. Ja sam imala 4. Sve kore možete natopiti sa toplim mlijekom u kojem ste rastopili jedan limun šećer kako bi torta bila sočnija.
Prvu koru premažite s kremom od sira, pa preklopite drugom. Na drugu izlijte toplo punjenje od voća, preklopite trećom. Nju premažite opet kremom od sira i preklopite sa zadnjom korom. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar