Torta od limuna i maka - ukusna, sočna!

 Sastojci

    4 jaja sobne temperature
    200 g Šećera ( kristal)
    200 ml biljnog ulja
    2 žlice vanilija ekstrakta
    300 g brašna
    1 Prašak za pecivo Docela
    ribana korica 2 limuna
    2 žlice maka
    prstohvat soli
    250 ml mlaćenice





    Krema:
    120 g omekšalog maslaca
    150 g krem sira
    100 g šećera u prahu
    200 ml vrhnja za šlag

    Punjenje od šumskog voća/maline:
    100 g zamrznutog voća
    4 žlice šećera
    1 žličica želina

 Priprema

    1.

    Izmiksati jaja, šećer, ulje i vanilija ekstrakt da se sjedini.

   
    2.

    U drugoj zdjeli pomiješati suhe sastojke: brašno, mak, prašak za pecivo, limunovu koricu i sol.
    3.

    U posudu s jajima dodavati naizmjence suhe sastojke i mlaćenicu neprestano miješajući dok se sjedini.

   
    4.

    Smjesu razdijeliti u kalupe za pečenje obložene pek papirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C

    Ja sam smjesu razdijelila u dva okrugla kalupa promjera 16cm i pekla oko 20-ak minuta.
    5.

    Krema:

    Mikserom dobro izmješati krem sir i omekšali maslac. Dodavati šećer u prahu i vrhnje za šlag. Rashladiti u hladnjaku

   



    6.

    Punjenje od voća:

    Zamrznuto voće zakuhati sa 1 dl vode i 4 žlice šećera. Propasirati štapnim mikserom. U vruće umiješati želin.
    7.

    Prerezati biskvit na kore. Ja sam imala 4. Sve kore možete natopiti sa toplim mlijekom u kojem ste rastopili jedan limun šećer kako bi torta bila sočnija.

    Prvu koru premažite s kremom od sira, pa preklopite drugom. Na drugu izlijte toplo punjenje od voća, preklopite trećom. Nju premažite opet kremom od sira i preklopite sa zadnjom korom. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar