,

Žarbo s čokoladom,vrlo jednostavna i brza priprema,vidjet ćete kad pročitate recept!

 Sastojci 10 osoba

    za korice
    450g. Glatkog brašna Podravka
    20g. svježeg kvasca-pola kockice-
    100ml. toplog mlijeka
    3 žutanjka
    par kapi arome vanilije
    200g. Šećera ( kristal) može i manje
    200g. putera/maslaca




    za nadjev
    250-300g. oraha
    100g. Šećera ( kristal)
    200g. čokolade crne za kuhanje

    za čokoladnu glazuru
    100g. čokolade crne za kuhanje
    kockica maslaca i malo ulja
    par žlica hladnog mlijeka za poškropiti svaku nadjevenu koricu
    mljeveni orasi za posip


 Priprema

    1.

    prvo pripremite tijesto za 4-korice

   

    rastopite kvasac u toplom mlijeku,zatim dodajte žutanjke i aromu vanilije.izradite brašno,šećer i maslac u blenderu-multipraktiku-,kao za sva "masna" tijesta koje radite,pa.dodajte tekuće sastojke i nastavite miksati,sve dok se od tijesta ne formira lopta.
    2.

    tijesto,koje je na dodir,vrlo ljepljivo,podijelite na 3 ili 4 loptice,i ostavite u frižideru pola sata.

    pleh u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje,izrežite papir za pečenje,prema veličini pleha,pa razvucite četvrtaste korice.vel. pleha (20x35cm.)bit će vam lakše,ako svaku koricu razvučete pomoću masnog papira,ili još bolje na prozirnoj foliji,na ovaj način nema ljepljenja i ne gubite vrijema,sve brzo ide;)
    3.

    za nadjev,pola oraha samljeti sa šećerom,a ostatak nasjeckati,čokoladu otopiti.

    pažljivo postaviti prvu koru i premazati  orasima i čokoladom,pospite lagano i sjeckanim.poškropite s mlijekom,pokrijte drugom koricom, i ponovite postupak,gornju ne treba premazivati.
    4.

    formiranu žarbo pitu ostavite da "raste" 1 sat,na sobnoj temperaturi,sad je ljeto,pa će to biti kraće,pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva,najmanje pola sata,





    5.

    izvadite gotovu pitu  i ohladite najmanje 2 sata,na sobnoj temperaturi,pa je premažite lagano čokoladnom glazurom.

    za glazuru,čokoladu otopite pa dodajte maslac i ulje ,lagano mješajte i kad dobijete kompaktnu smjesu prelijte preko pite.

Posluživanje

žarbo pitu ostavite u frižider preko noći ili u hladnu prostoriju i drugi dan režite na željene oblike.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar