loading...

Fritate od tikvica, šargarepe, kukuruza...

 Sastojci

    1 naribana tikvica
    1 naribana šargarepa
    4-5 kašika kuvanog kukuruza
    1 struk sitno isečenog mladog luka
    1 protisnuti čen belog luka
    2 jaja
    1/3 šolje kukuruznog brašna
    1-2 kašike gustina


    sitno isečen peršun ili menta, po želji
    morska so
    sveže mleveni biber
    maslinovo ulje, za prženje
    za umak
    gusti jogurt
    protisnuti beli luk

 Priprema

    Sjediniti sve navedene sastojke, vaditi kašikom dobijenu smesu i pržiti na zagrejanom maslinovom ulju, na srednjoj temperaturi, do zlatno smeđe boje.

Posluživanje

Pržene fritate poslužiti uz umak od gustog jogurta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar