loading...

Mađarica - savršena, jednostavna i veoma ukusna!

 Sastojci

    Tijesto
    300 g brašna
    1 prašak za pecivo
    1 jaje
    100 g šećera
    100 g margarina
    malo mlijeka
    aroma ruma


    Krema
    200 g šećera
    500 ml mlijeka
    60 g brašna
    150 g margarina
    1 žlica kakaa

    Čokoladna glazura
    3 žlice vode
    1 žlica šećera
    60 g maslaca
    100 g čokolade za kuhanje

 Priprema

    1.

    Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto te ga podijeliti na 4 dijela. Valjati tijesto s oštrim brašnom na papiru za pečenje. Izvaljano tijesto izbosti čačkalicom te peći na poleđini tepsije veličine 33 cm x 20 cm oko 10 min (dok kore ne porumene).
    2.

    200 g šećera rastopiti na laganoj vatri. Maknuti s vatre i polako dodavati 300 ml mlijeka. Promiješati i kuhati na laganoj vatri dok mlijeko uzavre i sve se rastopi. Dodati brašno razmućeno s 200 ml mlijeka i kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta uz stalno miješanje. Ostaviti da se ohladi.
    3.

    Razmutiti margarin s kakaom. Dobivenu smjesu dodati u ohlađenu kremu i dobro izmiješati.


    4.

    Kremu podijeliti na 3 dijela. Premazati s njom kore koje slažemo jednu na drugu.

    Pripremiti glazuru od čokolade: vodu, šećer, margarin i čokoladu rastopiti na laganoj vatri. Zadnju koru preliti glazurom od čokolade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar