loading...

Malo sam doradila recept za koh i dobila fantastičan čoko koh!

 Sastojci

    Kora
    5 jaja
    5 kasika secera
    5 kasika neskvika
    5 kasika sitnog griza
    5 kasika brasna
    10 kasika jogurta
    10 kasika ulja
    1 prasak za pecivo
    1 preliv
    500 ml.mleka
    5 kasika secera
    1 kasika neskvika
    2 preliv
    200 ml vode
    125 gr margarina
    100 gr cokolade za kuvanje
    malo kokosa za posipanje


 Priprema

    1.

    Odvojiti belanca od zumanaca,pa belanca umutiti sa 5 kasika secera u cvrst sneg.Dodati jedno po jedno zumance,jogurt,ulje,neskvik i griz.Brasno i prasak za pecivo zajedno pomesati pa dodavati kasiku po kasiku i mutiti na 1 mikserom ili varjacom polako da se ne bi spustilo brasno.Izliti u poljun i brasnom posut  pleh 20×30 i peci u vec zagrejanoj rerni na 200C 30 minuta.
    2.

    Dok se kora pece napraviti prvi preliv.Staviti mleko sa secerom na sporet i mesati.Kada se secer istopi dodati neskvik i mesati dok ne provri.Staviti da se hladi.
    3.

    Proveriti cackalicom da li je kora gotova,ako jeste izvaditi i staviti da se malo prohladi i sipati preko kutlacom prvi preliv.Ostaviti da lepo upije.
    4.

    Napraviti drugi preliv.Staviti na sporet margarin,vodu i cokoladu da se otopi sve lepo promesati.Koh izbockajte viljuskom i sipati drugi preliv preko.On je malo gusci pa ce sporije upijati.Pomerajte i ivice viljuskom da sva tecnost prodje,ostace vam i po povrsini ali ce sve to polako da upije.Kolac ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa stavite u frizider preko noci.
    5.

    U drugi preliv mozete staviti i 500 ml vode da bude jos socniji ako volite.


Posluživanje

Preko isecenog kolaca posuti malo kokosa mozete i mlevenih oraha ili badema.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar