Čokoladni roščići - boljih i ukusnijih nema!

 Sastojci

    Sastojci (za oko 60 kom): 170g maslaca
    150g glatkog brašna
    30g škrobnog brašna
    75g šećera
    1 vanilin šećer
    2 žumanjak
    75g mljevenih badema




    45g kakaa u prahu
    malo narančine korice
    malo brašna za oblikovanje roščića
    Dekoracija: 2 velike žlice šećera
    2 vanilin šećera
    oko 200g tamne čokolade

 Priprema

    1.

    Od maslaca, brašna glatkog i škrobnog, žumanjka, šećera i vanilin šećera, badema, kakaa i narančine korice umijesiti glatko tijesto. Prvo s mikserom, a na kraju premijesiti rukama. Tijesto ostaviti najmanje 2 sata u hladnjaku da miruje. Zagrijati pećnicu na 175°C, od tijesta oblikovati roščiće, slagati na lim s papirom za pečenje te peći oko 10-tak minuta.




    2.

    Za dekoraciju pomiješati šećer s vanilin šećerom te uvaljati jos vruće roščiće u tu mješavinu. Ostaviti da se potpuno ohlade.
    3.

    Otopiti čokoladu na pari te krajeve roščića umakati u tekuću čokoladu. Slagati na papir za pečenje i ostaviti dok se čokolada ne osuši

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar