loading...

Zaista jedan jako jednostavan,brz, ukusan i osvježavajući kolač!

 Sastojci 16 osoba

    Biskvit
    6 Jaja
    150 g Secera
    60 g Brasna
    2 kasike Vruce vode
    1 kesica Vanilin šećer Dolcela
    Fil
    1 Kesica Pudinga vanilin Dolcela
    400 ml Mlijeka
    200 g Putera(sobna temperatura)
    150 g Secera u prahu
    2-3 Banane
    3-4 Kiwi-ja
    2 Kesice Slag pjene(ili 200 ml slatkog vrhnja)
    Ostalo
    Cokolada ili cokoladne mrvice,ili po zelji moze i voce


 Priprema

    1.
        Kore su iste kao sto koristimo kad pravimo rolate tako da nisu previse slatke.
        Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera.Dodajte 2 kasike vruce vode i mutite da se masa zgusne i postane blijedja.
        U umucena zumanca dodajte lagano brasno i umutiti.
        Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
        Postepeno dodaj te snijeg od bjelanaca u smjesu od zumanaca i polako promjesati da se ujednaci tijesto.
        Pecite u tepsiji sa pekpapirom na 180 °C /350 F, 20 min.Ja koristim pravaugaonu tepsiju tako da koru presjecem horizontalno na tri djela a vi ako hocete mozete praviti i u okrugloj tepsiji s tim sto cete praviti duplu smjesu.Koristite tepsji sto koristite kad pravite rolate,mi koristimo precnika 33x23x5 cm ili 13x9x2 inc
    2.
     Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temperaturi.Omeksali puter umutite sa secerom u prahu , pa postepeno sjedinite sa pudingom.


    3.
        Postavljanje:Staviti biskvit, premazati kremom,poredati izrezane banane,pa premazati slagom. Staviti drugi biskvit,kremu ,izrezani kiwi i ponovo slag. Zatim staviti treci biskvit, premazati slagom i ukrasiti cokoladom ili cokoladnim mrvicama.
        Ostaviti u frizider prije posluzivanja.
        Dobar Tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar