loading...

Prhke lisnate kiflice - ovo je prava stvar mmmm!

 Sastojci

    za tijesto
    250 g margarina
    3 kom žumanca
    1 kom kisele pavlake (180 g)
    500 g brašna
    1/2 limuna ribana korica
    1 kašičica burbon vanilin šećera

    za premazati tijesto
    70 g istopljenog margarina

    za uvaljati kiflice
    po potrebi šećer u prahu
    1 kašičica burbon vanilin šećera
    malo džema za filovanje


 Priprema

    1.

    Margarin sobne temperature, žumanca i kiselu pavlaku mutiti mikserom do fine glatke mase, dodati limunovu koricu, vanilin šećer i brašno pa zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se odmara 30 min. podijeliti ga na 10 jednakih dijelova.
    2.

    Svaki dio razviti kao malu palačinku i premazati istopljenim i malo ohlađenim margarinom. Uviti u rolat, i tako svih 10 dijelova. Rolate stavljati na tacnu jedan do drugog, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da stoji u frižideru 24 sata.
    3.

    Svaki rolat isjeći na 8 dijelova, svaki dio rastanjiti, filovati i uviti kiflicu. Stavljati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 C oko 20 min. da blago porumene.


    4.

    Dok su još tople kiflice obilno uvaljati u šećer u prahu izmiješan sa burbon vanilin šećerom.

Posluživanje

Mogu se jesti odmah, ali su još bolje kad odstoje dan, dva, tri..... :)))))

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar