Čokoladni jaffa kolač - jednostavan i ukusan!

 Sastojci 6 osoba

    Biskvit
    2 jaja
    10 dkg šećera
    sitno naribana korica naranĉe
    malo arome vanilije po źelji
    4 źlice ulja
    sok jedne naranĉe
    1 dcl mlijeka
    15 dkg brašna(pola oštro,pola glatko)
    1 źliĉica praška za pecivo

    Krema
    1 pakiranje Special jaffa pudinga dr Oetker
    1 l mlijeka
    10 dkg šećera




    Ĉokoladna glazura
    15 dkg ĉokolade za kuhanje
    5 dkg kokos masti(Zvijezda) ili obiĉnog maslaca

 Priprema

    1.

    Namastite i pobrašnite tepsiju veliĉine 20x32 cm.Upalite pećnicu na 175*C.
    2.

    Elektriĉnim mikserom umutite jaja da budu pjenasta,dodajte šećer,naribanu koricu naranĉe i mutite da smjesa "pobijeli".Šećer se mora sasvim rastopiti.Sad dodajte sok jedne naranĉe,par źlica ulja,mlijeko te na kraju brašno pomiješano s malo praška za pecivo.Brašno stavite pomiješano- pola oštrog,pola glatkog brašna.
    3.

    Biskvitnu smjesu ulijte u tepsiju,naginjanjem tepsije ju poravnajte,ne vucite źlicom.Pecite oko 25-30 minuta.Ĉaĉkalicom provjerite kad mislite da kolaĉ pri kraju pečenja.
    4.

    Ostavite kolaĉ u tepsiji ,i za to vrijeme skuhajte special jaffa puding .Tako se zove

    .Za njega vam treba litra mlijeka i 10 dkg šećera .Kako piše na uputi.Ako nemate takav puding pri ruci,spravite kremu od ĉokoladnog pudinga i korice naranĉe.Ili skuhajte źele od naranĉinog soka.Ili poredajte jaffa kekse i prelijte ih ganasem od ĉokolade...snaċi ćete se već,ne sumnjam:)
    5.

    Ako koristite ovaj puding odmah ga kad je skuhan,prelijte po biskvitu.I ne petljajte zlicom,brzo se steze.
    6.

    Sad to sve pustite sasvim ohladiti,ne u hladnjaku i za potpuni doźivljaj napravite ĉokoladnu glazuru.Ja otopim ĉokoladu i kokosovu mast(bez mirisa).A vama savjetujem da radite glazuru koja vam uspjeva uvijek.:)





Posluživanje

Narezano na kocke ,posluźite uz piće koje volite.U ove hladne dane dobro paśe vruća ĉokolada.Uźivajte:)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar